Európai rangú elismeréshez készített díjat a Fruit of Care Nonprofit Kft.

 

Második alkalommal zajlott le a Társadalmi Innováció Verseny (Second European Social Innovation Competition) az Európai Bizottság (EB) szervezésében, a díj tervezésére és kivitelezésére a Fruit of Care Nonprofit Kft-t kérte fel az EB.

 

A megmérettetésben résztvevő vállalkozások a munkanélküliség csökkentését szolgáló innovációikat mutathatták be. A társadalmi fejlesztések végrehajtása szükséges annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű emberek munkanélküliségének a gazdaságra és a társadalom egészére gyakorolt negatív hatása csökkenhessen, vallja az EB. 

 

 

A verseny első három helyezettjének a pénzjutalom mellett a Fruit of Care által készített díjat adta át Michel Barnier május 20-án Brüsszelben. A díjátadóra a cég vezetőjét, Jakab Áront és a díj tervezőjét, Sárossy Zsuzsát is meghívták.  A díj egyedi tervezésű - nemezből, fémből és betonból készült alkotás, amelyet egy tervező csapat és a cég egyik fogyatékos embereket foglalkoztató beszállító szervezete, az Angyalliget Alapítvány készített – mondta Jakab Áron a díjátadón. Az alkotás kifejezi a társadalmi innovációs verseny dinamizmusát, a versenyzők kreativitását.  Sárossy Zsuzsa elmondta: a díj alapja a stabilitást tükrözi. „Beton, amelyből tetszőleges forma alakítható ki, de megkötése után szilárd bázissá válik, amelyre lehet építkezni. A díjat kapó szervezetek szellemisége összegződik az általam tervezett díjban: stabil, innovatív, folyamatosan alakuló, sokszínű - szervezetek, amelyek azon dolgoznak, hogy a társadalmi felelősségvállalás eszméje elterjedjen. A díj szimbolizálja a világunkat, ahol épek és fogyatékosok élnek együtt, és amely csak akkor válik kerek egésszé, ha együtt, egymást segítve dolgozunk.”

 

 

Jakab Áron beszédében megköszönte, hogy az EB példát mutat abban is, hogy egy társadalmi vállalkozást bízott meg a díj leszállításával. Reméli, hogy egyre több vállalat és szervezet ismeri fel, felelős beszerzési politikájával jóval jelentősebb társadalmi hatást érhet el, mint támogatással.

 

Feliratkozás hírlevélre
Kövessen minket a Facebookon is!
fruit of care - ajándék, amivel kétszer ad
Ön egy különleges vállalkozás honlapját látja: kiváló szakemberek és értelmi sérült embertársaink közös munkáját. A fruit of care márka az innovatív design, a minőségi kézművesség és a társadalmi felelősség egyedülálló kombinációját testesíti meg. Termékeink kiemelkedő minősége és igényes megjelenése a természetes alapanyagok felhasználásának és a gondos kézi készítésnek köszönhető. Vásárlásával nem csupán minőségi termékhez jutott hozzá, hanem mindannyiunk számára fontos társadalmi cél megvalósulását is elősegítette: értelmi sérülteket támogató civil szervezetek működéséhez járult hozzá.