Európai rangú elismeréshez készítettünk díjat

Második alkalommal zajlott le a Társadalmi Innováció Verseny (Second European Social Innovation Competition) az Európai Bizottság (EB) szervezésében, a díj tervezésére és kivitelezésére a Fruit of Care Nonprofit Kft-t kérte fel az EB.

A Fruit of Care az innovatív design, a minőségi kézművesség és a társadalmi felelősség egyedülálló kombinációját testesíti meg, a díj kiváló szakemberek és értelmi sérült embertársaink közös munkájaként valósult meg.

 

 

A megmérettetésben résztvevő vállalkozások a munkanélküliség csökkentését szolgáló innovációikat mutathatták be. A társadalmi fejlesztések végrehajtása szükséges annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű emberek munkanélküliségének a gazdaságra és a társadalom egészére gyakorolt negatív hatása csökkenhessen, vallja az EB. 

A verseny első három helyezettjének a pénzjutalom mellett a Fruit of Care által készített díjat adta át Michel Barnier május 20-án Brüsszelben. A díjátadóra a cég vezetőjét, Jakab Áront és a díj tervezőjét, Sárossy Zsuzsát is meghívták.  A díj egyedi tervezésű - nemezből, fémből és betonból készült alkotás, amelyet egy tervező csapat és a cég egyik fogyatékos embereket foglalkoztató beszállító szervezete, az Angyalliget Alapítvány készített – mondta Jakab Áron a díjátadón. Az alkotás kifejezi a társadalmi innovációs verseny dinamizmusát, a versenyzők kreativitását.  Sárossy Zsuzsa elmondta: a díj alapja a stabilitást tükrözi. „Beton, amelyből tetszőleges forma alakítható ki, de megkötése után szilárd bázissá válik, amelyre lehet építkezni. A díjat kapó szervezetek szellemisége összegződik az általam tervezett díjban: stabil, innovatív, folyamatosan alakuló, sokszínű - szervezetek, amelyek azon dolgoznak, hogy a társadalmi felelősségvállalás eszméje elterjedjen. A díj szimbolizálja a világunkat, ahol épek és fogyatékosok élnek együtt, és amely csak akkor válik kerek egésszé, ha együtt, egymást segítve dolgozunk.”

 

Jakab Áron beszédében megköszönte, hogy az EB példát mutat abban is, hogy egy társadalmi vállalkozást bízott meg a díj leszállításával. Reméli, hogy egyre több vállalat és szervezet ismeri fel, felelős beszerzési politikájával jóval jelentősebb társadalmi hatást érhet el, mint támogatással.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kézműves díj a HBLF-nek

A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) 2012-ben felkérte a FRUIT OF CARE-t, hogy készítse el a szervezet Sokszínűségért-logóját egy térbeli műalkotásként. A professzionális formatervezői és a kézműves munka harmonikus elegyeként létrejött, kézzelfogható logókat a HBLF a Sokszínűségért programjában résztvevő vállalatok között osztotta szét.

 
A HBLF 2007-ben állította össze Kódexét a sokszínűségről és befogadásról, amelyhez azóta 34 szervezet csatakozott. A Kódexet aláírók többek között kritikus programként kezelik a másság elfogadását és a sokszínűség megteremtését, a vállalatokon belül megtalálható kultúrális és egyéni sokszínűség megőrzésére és támogatására törekednek. Biztosítják az esélyegyenlőséget és a diszkrimináció-mentes munkakörnyezetet, valamint a dolgozók egyéni fejlődési lehetőségeit.
Ezen felül tiszteleten és becsületen alapuló partneri kapcsolatokra törekszenek egy olyan üzleti kultúra előmozdítása érdekében, amelyben minden alkalmazott és üzleti partner egyformán elkötelezett híve a fent megfogalmazott értékeknek és célkitűzéseknek.

 

A Sokszínűségért program eredményességének méréséhez a HBLF kidolgozta a Navigátor modelljét 2011-ben, ennek eredményeit pedig 2012 áprilisában tette közzé egy üzleti reggeli keretében. A megbeszélés célja a bevált gyakorlatok összegyűjtése és megvitatása volt, valamint iránymutató elvek kidolgozása a jövőre nézve. A program három kiemelt témája az atipikus foglalkoztatás, a gyermekvállalás utáni visszatérés a munkaerőpiacra és az LMBT kollégák helyzete a munkahelyen volt.
 
 
A rendezvény lezárásaként a HBLF átadta a résztvevő cégeknek a FRUIT OF CARE által készített emlékdíjakat. A diófa talp és rúd letisztultsága eleganciát sugallnak, míg a nemez golyók kézműves jelleget adnak a díjnak, újszerű harmóniát alkotva.
Tudomásunk szerint számos vállalat örömmel tette fel a székhelyén a polcára a díjat, és a HBLF elmondása szerint minden díjazottnak nagyon tetszett a logó térbeli megvalósítása.
Természetesen, mint minden termékünket, a díjakat is megváltozott munkaképességű emberek munkájának bevonásával állítottuk elő, másképp nem is illeszkedhetnének a HBLF nemes indíttatású programjához.  
 
 
Feliratkozás hírlevélre
Kövessen minket a Facebookon is!
fruit of care - ajándék, amivel kétszer ad
Ön egy különleges vállalkozás honlapját látja: kiváló szakemberek és értelmi sérült embertársaink közös munkáját. A fruit of care márka az innovatív design, a minőségi kézművesség és a társadalmi felelősség egyedülálló kombinációját testesíti meg. Termékeink kiemelkedő minősége és igényes megjelenése a természetes alapanyagok felhasználásának és a gondos kézi készítésnek köszönhető. Vásárlásával nem csupán minőségi termékhez jutott hozzá, hanem mindannyiunk számára fontos társadalmi cél megvalósulását is elősegítette: értelmi sérülteket támogató civil szervezetek működéséhez járult hozzá.