Design Management Díj 2012

A FRUIT OF CARE büszkén köszöni a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Formatervezési Tanács által alapított Design Management Díjat, amelyet 2012-ben áldozatos munkájával elnyert.

A Design Management Díjat 2009 tavaszán alapította a Magyar Formatervezési Tanács. A díj célja, hogy bemutassa, hogyan segíti a design szakszerű menedzselése a szervezet célkitűzéseinek megvalósítását. Az elismerést olyan intézmény vagy vállalat nyerheti el, amely képes arra, hogy az esztétikai és formai szempontból kifogástalan teljesítmény mellett a designt szervesen integrálja működésébe.
 
A Díj célja, hogy bemutassa, hogyan segíti a design szakszerű menedzselése a szervezet célkitűzéseinek megvalósítását. A pályázatokat rangos szakmai bizottság bírálja el a design integrációja, az innováció szerepe, a design alkalmazásának foka és hatékonyságának értékelése alapján. 
 
A bírák értékelése szerint a FRUIT OF CARE üzleti modellje a design révén kapcsolja össze a professzionális tervezőket, az egyetemi tanulmányokat folytató alkotókat, a fogyatékkal élőket foglalkoztató műhelyeket, a csökkent képességűmunkavállalókat, a CSR-ben érdekelt vállalatokat és az ajándékozni kívánó fogyasztókat. Az üzleti modell központi eleme a designirányításon alapszik, amely magas esztétikai színvonalú ajándéktárgyak létrehozásával termel értéket, valamint foglalkoztatást, nyereséget, szolidaritást eredményez és az emberi érzések kiteljesedését is segíti.
 

A bírálóbizottság tagjai

Dr. Bauer András
A bizottság elnöke. A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságtudományi Karának tanszékvezetője, egyetemi docense.
 
Dr. Antos László
A Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója.
 
Barcza Dániel
A Moholy-NAgy Művészeti Egyetem Design Intézetének igazgatója.
 
Cosovan Attila
Tervezőművész, a Co&Co Communication Kft. ügyvezető igazgatója.
 
Dr. Simon Attila
A Herendi Porcelán-manufaktúra Zrt. vezérigazgatója.
 
Feliratkozás hírlevélre
Kövessen minket a Facebookon is!
fruit of care - ajándék, amivel kétszer ad
Ön egy különleges vállalkozás honlapját látja: kiváló szakemberek és értelmi sérült embertársaink közös munkáját. A fruit of care márka az innovatív design, a minőségi kézművesség és a társadalmi felelősség egyedülálló kombinációját testesíti meg. Termékeink kiemelkedő minősége és igényes megjelenése a természetes alapanyagok felhasználásának és a gondos kézi készítésnek köszönhető. Vásárlásával nem csupán minőségi termékhez jutott hozzá, hanem mindannyiunk számára fontos társadalmi cél megvalósulását is elősegítette: értelmi sérülteket támogató civil szervezetek működéséhez járult hozzá.