Kézműves díj a HBLF-nek

A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) 2012-ben felkérte a FRUIT OF CARE-t, hogy készítse el a szervezet Sokszínűségért-logóját egy térbeli műalkotásként. A professzionális formatervezői és a kézműves munka harmonikus elegyeként létrejött, kézzelfogható logókat a HBLF a Sokszínűségért programjában résztvevő vállalatok között osztotta szét.

 

A HBLF 2007-ben állította össze Kódexét a sokszínűségről és befogadásról, amelyhez azóta 34 szervezet csatakozott. A Kódexet aláírók többek között kritikus programként kezelik a másság elfogadását és a sokszínűség megteremtését, a vállalatokon belül megtalálható kultúrális és egyéni sokszínűség megőrzésére és támogatására törekednek. Biztosítják az esélyegyenlőséget és a diszkrimináció-mentes munkakörnyezetet, valamint a dolgozók egyéni fejlődési lehetőségeit.

Ezen felül tiszteleten és becsületen alapuló partneri kapcsolatokra törekszenek egy olyan üzleti kultúra előmozdítása érdekében, amelyben minden alkalmazott és üzleti partner egyformán elkötelezett híve a fent megfogalmazott értékeknek és célkitűzéseknek.

A Sokszínűségért program eredményességének méréséhez a HBLF kidolgozta a Navigátor modelljét 2011-ben, ennek eredményeit pedig 2012 áprilisában tette közzé egy üzleti reggeli keretében. A megbeszélés célja a bevált gyakorlatok összegyűjtése és megvitatása volt, valamint iránymutató elvek kidolgozása a jövőre nézve. A program három kiemelt témája az atipikus foglalkoztatás, a gyermekvállalás utáni visszatérés a munkaerőpiacra és az LMBT kollégák helyzete a munkahelyen volt.

 

Kép: hblf.org, a HBLF engedélyével

 

A rendezvény lezárásaként a HBLF átadta a résztvevő cégeknek a FRUIT OF CARE által készített emlékdíjakat. A diófa talp és rúd letisztultsága eleganciát sugallnak, míg a nemez golyók kézműves jelleget adnak a díjnak, újszerű harmóniát alkotva.

Tudomásunk szerint számos vállalat örömmel tette fel a székhelyén a polcára a díjat, és a HBLF elmondása szerint minden díjazottnak nagyon tetszett a logó térbeli megvalósítása.

Természetesen, mint minden termékünket, a díjakat is megváltozott munkaképességű emberek munkájának bevonásával állítottuk elő, másképp nem is illeszkedhetnének a HBLF nemes indíttatású programjához.  

Feliratkozás hírlevélre
Kövessen minket a Facebookon is!
fruit of care - ajándék, amivel kétszer ad
Ön egy különleges vállalkozás honlapját látja: kiváló szakemberek és értelmi sérült embertársaink közös munkáját. A fruit of care márka az innovatív design, a minőségi kézművesség és a társadalmi felelősség egyedülálló kombinációját testesíti meg. Termékeink kiemelkedő minősége és igényes megjelenése a természetes alapanyagok felhasználásának és a gondos kézi készítésnek köszönhető. Vásárlásával nem csupán minőségi termékhez jutott hozzá, hanem mindannyiunk számára fontos társadalmi cél megvalósulását is elősegítette: értelmi sérülteket támogató civil szervezetek működéséhez járult hozzá.