"Gyümölcsöző társadalmi vállalkozások" TÁMOP-1.4.3-12/1-2F-2012-0181.

Projekt kezdete: 2013. június 1.

Projekt vége: 2015. március 31.

Megvalósító: Kék Madár Alapítvány

Konzorciumi partner: FRUIT OF CARE Nonprofit Kft.

Jelen projekt a résztvevő társadalmi vállalkozások szolgáltatási profiljának bővítését valósítja meg, alapos előkészítést és tervezést követően. A fejlesztés hosszú távú célja a fogyatékkal élők tartós foglalkoztatására alkalmas társadalmi vállalkozások megerősítése és ismertségük növelése, valamint jelenlétük biztosítása egy új piaci szegmensben (prémium termékek gyártása és forgalmazása területén). A projekt két helyszínen valósul meg, Tordason és Szekszárdon.

 

Párhuzamosan két fő tevékenység zajlik

1. A fogyatékkal élők felkészítése, képzése (kozmetikai termékgyártó betanító, élelmiszer eladó, gyümölcs- és zöldségfeldolgozó, csokoládé termékgyártó, ügyfélkapcsolati asszisztens OKJ-s képzéseken).

2. A társadalmi vállalkozások fejlesztése, a tartós foglalkoztatást biztosító három termékportfolió (kozmetikai termékek; zöldség és gyümölcs lekvárok, chatnyk; kézműves csokoládék) kialakítása, termelési rendszer kidolgozása. 

 

A projekt az alábbi célok elérését tűzte ki

• Kék Madár Alapítvány társadalmi vállalkozásának, a Fruit of Care beszállítói kapacitásainak bővítése.

• Piacképes termékek, ezen belül prémiumtermékek fejlesztése szakértők bevonásával.

• A megrendelői igényeket hatékonyan kielégíteni tudó logisztikai központ kialakítása.

• A két társadalmi vállalkozás keretében létrehozott munkahelyeken a fogyatékkal élő munkavállalók szükségleteinek megfelelő akadálymentesítést biztosítunk (adottságaikhoz igazodó gépek beszerzését is magába foglalóan) a minőségi munkavégzéshez.

• 27 fő hátrányos helyzetű álláskereső kap lehetőséget speciális, szükségleteihez igazodó, gyakorlatorientált felnőttképzésben való részvételre.

• Legalább 12 fő fogyatékkal élő, valamit 2 fő hátrányos helyzetű álláskereső tartós foglalkoztatását tudjuk megoldani (gyártás és értékesítés).

A képzések mellett folyamatos szolgáltatásunk:

• a munkavállalóknak mentorálás, pszichoszociális támasznyújtás, munkahelyfeltárás

• a munkáltatók számára tanácsadás, felkészítés, mediáció.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 
Feliratkozás hírlevélre
Kövessen minket a Facebookon is!
fruit of care - ajándék, amivel kétszer ad
Ön egy különleges vállalkozás honlapját látja: kiváló szakemberek és értelmi sérült embertársaink közös munkáját. A fruit of care márka az innovatív design, a minőségi kézművesség és a társadalmi felelősség egyedülálló kombinációját testesíti meg. Termékeink kiemelkedő minősége és igényes megjelenése a természetes alapanyagok felhasználásának és a gondos kézi készítésnek köszönhető. Vásárlásával nem csupán minőségi termékhez jutott hozzá, hanem mindannyiunk számára fontos társadalmi cél megvalósulását is elősegítette: értelmi sérülteket támogató civil szervezetek működéséhez járult hozzá.